B.KNUTSSONS BIL AB TIKAB AB

Om oss

Om Knutssons Bil AB
och Tikab AB

Knutssons Bil AB är ett familjeägt företag. Bengt Knutsson startade som rörmokare, men 1954 började han också demontera personbilar på kvällar och helger. Efter hand utökade han med att också handla med lastbilar och lastbilsdelar.

Vi kan även erbjuda uthyrning av kontors- & lagerlokaler.

Lokaler i Härlunda

1964 övergav Bengt rörmokeriet och startade Knutssons Bil AB med inriktning på lastbilar och lastbilsdelar. Ett år senare flyttade han till lokaler i Härlunda utanför Skara och där finns företaget fortfarande.
 Lastbilsdemonteringen har successivt blivit en allt mindre del av verksamheten och i dag sker huvudsakligen handel med begagnade lastbilar.

Sönerna Inge och Tomas har bokstavligen vuxit upp i lokalerna och det var naturligt att de skulle fortsätta sin fars arbete så 1994 tog de över företaget. Idag jobbar även Inge och Tomas söner, Jerry och Erik, i företaget.

Även export

Med åren har kundkretsen ökat och Knutssons Bil handlar både nationellt och internationellt. Första exporten skedde 1968, då handlade det mestadels om lastbilsmotorer. De skickades till Syrien där de bla användes till att driva vattenpumpar. Då fick allt fick spikas in i trälådor för att sen skeppas med båt från Göteborg. Idag går det betydligt lättare…

Nuförtiden exporterar vi även kompletta bilar till flertalet olika länder i världen.

Tikab

TIKAB ägs av bröderna Inge och Tomas Knutsson. Deras far startade Knutssons Bil AB på 1960-talet och bröderna har varit med där sedan barnsben. 

TIKAB, som grundades 1989, är en utveckling av Knutssons Bil, som ingår i samma försäljningsorganisation.

TIKAB är specialiserat sig på släp. Vi köper och säljer begagnade släp men är också återförsäljare av Goldhofer maskinsläp i Sverige. 2002 byggdes nya lokaler i Skara där olika modeller av maskinsläpen står uppställda i visningshall.

Ta kontakt idag!

Ring så hjälper vi dig!